Serie Sunday #1 – Broadchurch

Broadchurch
Wauw, wat is deze serie goed! Vorig weekend heb ik het hele eerste seizoen, van 8 afleveringen, er doorheen gejaagd. Om eerlijk te zijn was het niet een heel weekend, maar alleen de zondag (guilty). Broadchurch is een echte whodunit en daar houd ik van. Zelf heb ik Broadchurch op Netflix gekeken, maar vorig jaar was deze serie op televisie te zien. Alleen waar gaat Broadchurch nou over?

Broadchurch is een rustig Engels kustplaatsje, alleen staat alles op z’n kop sinds de moord op de 11-jarige Danny Latimer. Ellie Miller en Alec Hardy, die pas net naar Broadchurch is gekomen, leiden het politieonderzoek. In tegenstelling tot Alec woont Ellie al jaren in Broadchurch en kent dan ook de familie Latimer. De moord op Danny zorgt voor veel spanning tussen de bewoners, omdat iedereen elkaar ‘denkt’ te kennen. Als de pers zich er ook mee gaat bemoeien is er van dat ooit zo rustige kustplaatsje niks meer terug te vinden. Hoewel de samenwerking tussen Ellie en Alec niet lekker loopt is het toch echt aan hun om de moordenaar te vinden en Broadchurch weer de toeristische trekpleister te maken die het was.
Broadchurch Naast dat de serie geweldig is, heeft het ook een super cast. Zelf vind ik dat alle acteurs echt goed spelen, alleen is dat te veel om op te noemen. Daarom zal ik er maar een paar opnoemen. Te beginnen bij Alec Hardy, die gespeeld wordt door David Tennant. Je kent Tennant misschien van Dr. Who als ‘The 10th Doctor’. Naast Tennant speelt er nog iemand in Broadchurch die je kent van Dr. Who, namelijk: Arthur Darvill. Hij speelde namelijk Rory Williams, een vriend van de 11th Doctor. In Broadchurch zet hij met overtuigen Reverend Paul Coates neer. Tot slot: Olivia Colman. Zij is een steengoede actrice die Ellie Miller speelt in de serie. Ze won dan ook een BAFTA TV award voor beste actrice voor de serie Broadchurch. Ik denk dat dit alles wel genoeg zegt over deze top cast, toch? 🙂 Broadchurch Begin januari was seizoen twee al te zien in Engeland en er komt ook een seizoen drie aan. Ik kan niet wachten tot deze in Nederland op televisie te zien zijn of op Netflix staan.

Ik ben benieuwd of jullie ook niet kunnen wachten op het volgende seizoen! Of dat jullie, na het lezen van dit bericht, eerst seizoen 1 maar eens gaan kijken (aanrader!!) haha.

Bron foto
Bron foto 2
Bron foto 3

Advertenties

9 thoughts on “Serie Sunday #1 – Broadchurch

  1. Haha serieverslaafde! Deze serie lijkt me wel echt leuuk! Ben sowieso wel fan van series waarbij ze een moord op moeten lossen. Misschien moet ik hier binnenkort toch maar eens mee beginnen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s